deltalearning cursus cmBinnen het integraal projectmanagement is de contractmanager verantwoordelijk voor de relatie met marktpartijen, met als belangrijke functie het aangaan van de juiste relaties, het sluiten van goede contracten en het vakkundig beheersen daarvan. Maar hoe pak je dat aan?

Hoe zorg je voor een goede start van je project, door de juiste marktpartijen bij elkaar te vinden? En hoe houd je je focus op de uitvoering en realisatie van het project?

Cursus Contract Management
DLIW en de PPS manager organiseren samen de cursus Contract Management, met de volgende doelen:

  • Krijg inzicht in de rol en verantwoordelijkheid van de CM in het integraal projectmanagement (IPM);
  • Leg een basis voor het realiseren van de voorbereiding en uitvoering van je project;
  • Krijg inzicht in het voorkomen en beheersen van conflicten.

De gehele cursus bestaat uit e-learning modules en 3 bijeenkomsten
E-learning modules van 1 uur worden gevolgd voorafgaand aan de bijeenkomsten. De modules zijn verdeeld per thema. In de e-learning module worden de deelnemers bijgepraat over de stand van zaken in IPM en geven diverse deskundigen hun visie op elementen uit het vak.

De 3 bijeenkomsten hebben verschillende thema’s: De context van contractmanagement & voorbereiding; Contractbeheersing; en Partnering. Deze middagen worden verzorgd door specialisten op het gebied van CM en zij zullen met de deelnemers oefenen met cases en hun vaardigheden aanscherpen. Iedere bijeenkomst heeft een sterk accent op de praktijk van het CM.

Onderdeel van de cursus is onder andere het maken van een stappenplan om tot een inkoopstrategie te komen, met speciale aandacht voor de integratie met omgevingsmanagement en technisch management. De bijeenkomsten zijn ook apart te volgen.

Voor wie?
De cursus is speciaal ontwikkeld voor contractmanagers uit de publieke sector, met een focus op water en weg. De deelnemers zijn al werkzaam in het veld, en hebben enige ervaring met inkoop/contract management, projectmanagement en/of een projectleidersrol, en willen graag weten wat contractmanagement in een integraal projectmanagement team is of gaan daar mee aan de slag.

Voor WaterForce-leden is dit een mooie verdieping op de IPM training die WaterForce-leden volgen via SAWA.

Praktisch

  • Cursus data: 19 juni, 11 september en 25 september 2018
  • Tijden: 13:00 - 17:00 uur
  • Locatie: Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven (Utrecht)
  • Aantal deelnemers: minimaal 25 en maximaal 35
  • Kosten: 950 euro; 1 losse bijeenkomst plus bijbehorende e-learning module 449 euro; alleen e-learning 120 euro
  • Korting: bij 5 inschrijvingen uit dezelfde organisatie / factuuradres wordt 20% korting op de hele factuur gegeven. > deze korting geldt ook bij inschrijving van 5 of meer WaterForce-leden
  • Tot 2 weken voor je eerste bijeenkomst is het mogelijk kosteloos te annuleren. Daarna dient 50% van de totale som betaald te worden. Het is wel mogelijk om zonder verdere kosten een collega in jouw plaats te laten komen.

Contact en informatie
Deltalearninginwater.nl | Contract manager in water en wegenbouw

WaterForce-leden: bij 5 of meer WaterForce-deelnemers krijgt ieder 20% korting. Geef bij je aanmelding dus duidelijk aan dat je WaterForce-lid bent.
 

Go To Top