Integraal Projectmanagement (IPM) kent vijf rollen met daarbij horende werkprocessen: projectmanager, omgevingsmanager, contractmanager, manager projectbeheersing en technisch manager. Kennis van IPM werkprocessen, en het kunnen werken in de vijf bijbehorende rollen, wordt in de waterwereld steeds belangrijker.

Dat is ook niet verwonderlijk, want inmiddels is gebleken dat een geolied draaiend IPM-team goede resultaten behaalt. Eén van de belangrijke factoren daarvoor is dat IPM ‘tegenspraak’ binnen het eigen team organiseert: iedere rol werkt vanuit zijn eigen perspectief en brengt zijn eigen afwegingen in het project op tafel. Dit betekent natuurlijk wel dat iedereen zijn eigen rol, met de bijbehorende perspectieven en afwegingen, goed moet kennen. En dat is het doel van de IPM-training.

Rolf Müller en Astrid Meier organiseerden opnieuw een training Integraal Project Management (IPM).

Meer informatie over IPM en de training: SAWA Training Integraal Projectmanagement-model
De training werd gegeven op drie donderdagen: 22 en 29 maart, en 5 april, deels in Armersfoort en deels in Arnhem.

Over de trainers

Rolf Müller heeft bij DLG Oost de IPM-rollen ingevoerd en geeft trainingen bij Rijkswaterstaat. Astrid Meier heeft ervaring met de IPM-rollen binnen Rijkswaterstaat. Naast meerdere IPM-trainingen voor Waterforce en Waterfocus hebben zij deze training ook gegeven aan medewerkers van Het Waterschapshuis en de projectenafdeling van Staatsbosbeheer.

Training Integraal Project Management (IPM) methode

  • datum: donderdag 22 en 29 maart, en 5 april 2018
  • tijd: 9:00 - 17:30 uur, zes dagdelen
  • locatie: deels in Amersfoort, deels in Arnhem
  • kosten: 850 euro ex btw, inclusief lunch
  • deelname: waterzelfstandigen van vereniging Waterforce en coöperatie Waterfocus; andere collega's (ook niet-zzp'ers) zijn ook welkom

Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Go To Top