2404 spiegelwaal nijmegenDe Voorjaars ALV is online op vrijdag 23 mei. En in juni gaan we op excursie naar de Spiegelwaal in Nijmegen en stadseiland Veur-Lent, een bijzonder staaltje vakmanschap!

- - -
ONLINE | 23 mei | VOORJAARS ALV ledenvergadering
Zie de Agenda en login voor de documenten bij de ALV (zichtbaar via de ledensite) met oa bestuurszaken, plannen voor nieuwe activiteiten en voorstel om jongeren te betrekken bij het watervak en bij Waterforce.
- vrijdag 23 mei 2024, online van 16:30-17:30 uur
- deelname link wordt toegestuurd via de ledenmail

Excursie Kampina in Brabant: boswachter Frans Kapteijns had ons uitgenodigd voor een voorjaars-excursie als de blauwgraslanden in bloei staan. Dit als vervolg op de zeer interessante najaars-excursie in november. Vanwege gezondheidsproblemen is de excursie uitgesteld, we mikken op een herkansing in voorjaar 2025. Zie ook terugblik najaarsexcursie in de Kampina.

- - -
EXCURSIE | juni | Werkbezoek aan De Spiegelwaal en Stadseiland Veur-Lent in Nijmegen

De Spiegelwaal in Nijmegen is het resultaat van een andere manier van kijken naar de hoogwaterproblematiek. In plaats van alleen maar dijken te verhogen of te versterken is nu ruimte voor de rivier het uitgangspunt.

Parallel aan de Waal is een 4 km lange en 200 meter brede geul gegraven, die de rivier als het ware twee keer zo breed maakt. Door de aanleg van deze nevengeul kreeg Nijmegen een eiland midden in de stad met natuur, sport, evenementen en recreatie. Zo mondde deze bypass of nevengeul uit in een knap staaltje waterstaatstechniek, natuurbeheer, stedelijke ruimtelijke inrichting en bruggenbouw.

Wandeling met tekst en uitleg door Gert-Jan Meulepas (RoyalHaskoningDHV), vanaf het eerste uur betrokken bij dit complexe en prestigieuze project, ism Steven Visser (Waterforce-lid).

Meer weten? ga mee op excursie! de datum volgt binnenkort. Kijk alvast op Spiegelwaal Nijmegen

- - -
Contact: Imke Leenen, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

WaterForce logo tr

 

Go To Top