workshop communicatieIn de 3e workshop Adviesvaardigheden gaan we aan de slag met 'Professionele Communicatie' olv Improsa. "Goede communicatie betekent betere kwaliteit en meer werkplezier" Hoe reageer je als waterprofessional bijv op conflictsituaties?

Workshop Adviesvaardigheden: Professionele Communicatie
(datum volgt) | 10:00-12:00 uur | omgeving Amersfoort

De workshop wordt gegeven door Willy Dorgeloos en Marjolein Inklaar (Improsa)

Ivm corona is de workshop uitgesteld naar najaar 2022; datum en programma volgen tzt via het ledennieuws.

improsaImprosa .... communicatie is niet alleen leerzaam en avontuurlijk, het is in elk beroep ook nog eens essentieel. Goede communicatie betekent altijd betere kwaliteit en meer werkplezier. Jij hebt er baat bij, je collega’s hebben er baat bij, en je klanten hebben er baat bij ...

Professionele communicatie - persoonlijk en authentiek
Van zelfstandige (water)professionals mag je verwachten dat ze bij hun advieswerk op een passende manier communiceren. De term 'professionele communicatie' wordt in dat kader vaak gebruikt, maar niet altijd goed begrepen. Hier wordt soms onpersoonlijk of afstandelijkheid onder verstaan, terwijl het juist om persoonlijk en authentiek gaat. Dus met 'professionele nabijheid' in plaats van ‘professionele distantie’.

Communicatie bij oa belangentegenstellingen en andere conflitsituaties
Wat houdt dit dan precies in? en hoe breng je dit in de praktijk? Daar zullen we tijdens de workshop dieper op ingaan. Zo zullen we inzoomen op de momenten dat de communicatie stroef verloopt, oftewel juist die situaties die elke adviseur vanuit eigen voorbeelden wel herkent. Bijvoorbeeld door belangentegenstellingen of onderlinge/ onderliggende conflicten tussen organisaties, opdrachtgever/opdrachtnemer, gebiedspartners, teamleden et cetera.

Workshop met praktische eyeopeners
Het gaat er uiteindelijk om dat jij als persoon hier effectiever mee leert omgaan, bijvoorbeeld door duidelijker grenzen te stellen (conflicthantering), door ruimte te geven, of juist door het geven van feedback. Al deze onderwerpen zullen we aanstippen en praktisch onderzoeken.

Contact
Hein Bouwmeester, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Meer over de trainers: zie Improsa

 

 

Go To Top