advieskofferComplexe milieusystemen gaan begrijpen, samen met anderen, met inzet van modellen: hoe pak je dat aan? Webinar door Waterforce-lid Rikje van de Weerd, op woensdag 26 mei 2021.

Modellen als middel voor participatieve systeemanalyse
26 mei 2021 | 15:30-17:30 | online via Zoom

Hoe kun je modellen gebruiken om - samen met belanghebbenden - complexe milieusystemen (met natuur, bodem, (grond)water) te begrijpen en oplossingen te vinden voor problemen?

Van modellen wordt vaak veel verwacht. Teveel misschien? Voor de een zijn de uitkomsten heilig. Anderen geloven niet in de uitkomsten en volgen hun eigen spoor. Er wordt vaak heel wat afgerekend zonder dat de resultaten worden gebruikt. Resultaten worden niet begrepen of zijn niet gewenst, en worden daardoor niet omarmd. Hoe kan dit voorkomen worden? En kunnen modellen ook op een andere manier worden ingezet? 

Waterforce-lid Rikje van de Weerd opende dit 2e Webinar Adviesvaardigheden en deelde haar ervaringen: 'Samen met anderen milieusystemen gaan begrijpen met inzet van modellen'. Met daarna discussie en uitwsseling.

Programma

 • Inleiding: mijn inzichten en ervaringen
 • Voorbeeldprojecten
 • Pauze 
 • Lessen & achtergronden:
  - Participatieve systeemanalyse: wat is van belang?
  - De kracht van modellen als tool
  - Hoe kun je moddellen inzetten?
 • Uitwisseling van ervaringen/mogelijkheden 

Contact
Rikje van de Weerd, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

---
Achtergrond

In dit webinar neemt Rikje van de Weerd het stokje over van Kees Blok, in een serie Waterforce webinars waarin leden inzichten en lessen delen rond belangrijke aspecten van advisering. Zie ook het 1e Webinar Adviesvaardigheden dat gehouden werd op 11 februari.

 

Go To Top