GIS maps 2Na het geslaagde webinar ‘Kaarten maken met QGIS’ dat in januari werd georganiseerd door de WaterForce leden Pascal Weidema en Hein Bouwmeester, was er op 21 april een vervolg: 'Ervaringen met QGIS' tijdens een lunchmeeting via Zoom.

Kaarten maken met QGIS - vervolg
wo 21 april 2021 | lunch sessie | online via Teams

Tijdens deze 2e bijeenkomst hebben we onze ervaringen met QGIS gedeeld. Hoe zijn we opgeschoten met QGIS in onze projecten? waar liepen we tegenaan? en waar hebben we behoefte aan rondom dit thema?

Veel tutorials zijn vrij beschikbaar, zie QGIS tutorials, en dat is heel handig gebleken.

Daarnaast werden als handige punten genoemd:

  • de vele kaartlagen die via QGIS eenvoudig kunnen worden aangeroepen (bijv. PDOK en Tijdreis);
  • het combineren van kaartlagen om analyses uit te voeren (bijv. ideale locaties voor een boothuis);
  • importeren van eigen data (SIMGRO resultaten);
  • het beschikbaar maken van eigen kaartmateriaal voor opdrachtgevers via Story Maps, bijvoorbeeld https://ourrhine.eu/ of https://qgiscloud.com/ of de tutorial In kaart brengen op het web met QGIS2Web 

Vervolg
Al met al was het een interessante sessie die vraagt om een vervolg. Het idee is om een sessie te organiseren met de Geo-ICT Themagroep over of, dan wel hoe, we Story Maps / Cloud GIS kunnen gebruiken om (individuele) Waterforce (-leden) beter op de (digitale) kaart te zetten.

Ook interesse om daarbij aan te schuiven?
Meld je dan aan bij Hein Bouwmeester, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of Pascal Weidema, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zie ook Terugblik 1e webinar Kaarten maken met QGIS (jan.2021) voor de presentatie met uitleg en voorbeelden.

 

Go To Top